Erindringscafé

Erindringscafe, efterår 2023:

Arrangementerne foregår i Ringkøbing Rådhushal kl. 14.30

Tirsdag 3. oktober 2023:
Karsten Håkonsen om Engforeningen Sommerlyst.
Karsten Håkonsen er tredje generation i Sommerlyst. Hans farfar og hans far havde ligesom han selv har det nu båd liggende ved Vonå. Han har kendt stedet siden sin tidligste barndom, og nu er han kasserer for foreningen, der i år har fejret 155 års jubilæum. Den er en af byens ældste foreninger og stiftet af ringkøbingensere, der havde lyst til at sejle en tur på åen en sommeraften. Ofte blev der sejlet ud til pavillonen i Holmsland Enge, hvor der blev gjort ophold til selskabelighed og bal. Ud over sejladsen om sommeren havde Sommerlyst om vinteren mange forskellige aktiviteter som baller, bankospil og endda DM i whist. I dag er det kun sejladsen fra bådepladsen, der samler medlemmerne, og ofte går den stadig til Gl. Sommerlyst, hvor det nu kun er fundamentet af pavillonen, der er tilbage ved den nyanlagte anløbsbro, og madpakkehuset ved Vonå Engbro, som Sommerlyst er medejer af. Dette og meget mere af sin store viden om Sommerlyst og foreningens historie vil Karsten Håkonsen berette og vise billeder om.
Bestil gratis billet her: Gratis billet

Tirsdag 21. november 2023:
Per Bangsgaard om sin opvækst på landet – i Rindum.
Per Bangsgaard er født i 1948 på Vasgård i Rindum. Dengang var Rindum et rigtigt landsogn, og det var først, da han blev 13-14 år og kunne gå ud, at han kom til Ringkøbing for at gå i biografen. Indtil da levede han hele sit liv i Rindum, hvor han voksede op sammen med sine forældre og en storebror i morfarens gård med 16 tønder land, der omfatter det, der i dag er hele Blomstervænget og op til Skolevej fra Ibsensvej til Rugvænget. Morfaren var gartner, og han drev gartneri og landbrug. Hele Rindum var drengen Pers legeplads, og han kendte Amtmandens Lund som sin bukselomme, fordi han ofte gik tur der med sin farfar, der var skomager i Rindum og meget optaget af naturen. Per Bangsgaard blev udlært butiksslagter hos Regnar Sørensen på Holstebrovej og flyttede i 1971 til Gråsten, hvor han har boet siden, men han er gennem alle årene jævnligt kommet til Rindum/Ringkøbing og har altid interesseret sig for byens historie og dens udvikling. Nu vil han fortælle et det Rindum, som han husker det før, dette landsogn som så mange andre blev en del af en by i provinsen.
Bestil gratis billet her: Gratis billet

Børge Sørensen om Ringkøbinggarden. (Udsat indtil videre).
Børge Sørensen var formand for Ringkøbinggarden i 1984-92. Han overtog posten efter K. Møller Nielsen, der var arkitekten bag gardens oprettelse i 1974. Det var gardens glansperiode, Børge Sørensen stod i spidsen for. Omkring 70 børn og unge i alderen 10-22 år var med i garden, med 10-12 voksne var drivkraften, der stod bag de utallige arrangementer, som garden havde i den periode. Børnene blev først uddannet i musik, tattoo og march, inden de blev iklædt uniformen, som Eva Bay havde designet ud fra byens gamle borgervæbnings uniform. Det var et højdepunkt, for så kunne de komme med garden ud og spille i ind- og udland. Der var ture til USA, Frankrig, Tyskland og hele Skandinavien, ofte med privat indkvartering, som gav garderne mange erfaringer, de fik glæde af senere i livet, men også genvisitter til glæde for hele byen. Engagementer i mange andre danske byer og årlige bankoshows med Banko Carl var med til at sikre økonomien, for der skulle mange penge til at drive garden og lønne instruktørerne. Bestyrelsen satsede på, at garderne skulle have det godt socialt, og det samt træningen medførte, at Ringkøbinggarden var placeret meget højt, når der var DM for garder, som gardens bestyrelse også var med til at oprette

Erindringscafeerne er arrangeret i samarbejde med Ringkøbing Bibliotek. De holdes i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing, og begynder kl. 14.30. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.

 Har du fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum, så tag det med og få en snak med en fra arkivet om det