Erindringscafé

Erindringscafe, efterår 2024:

Arrangementerne foregår  kl. 14.30 i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, Ringkøbing.

Tirsdag 17. september 2024:
Lone og Karen Hindø: Piger i Ringkøbing i 50’erne og 60’erne
Søstrene Lone og Karen Hindø er født og opvokset i Ringkøbing. Lone er født i 1948 og Karen i 1951, og de har begge mange erindringer om, hvordan byen så ud, da de var børn i 1950’erne og 1960’erne. Det vil de fortælle om denne eftermiddag. De vil komme ind på barneleg og skolegang. De vil berette om, hvordan folk levede dengang, og hvordan byen så ud. De vil også give et indblik i livet i byen og de mennesker, der boede og arbejdede i Ringkøbing for eksempel som forretningsfolk. Deres bedsteforældre boede i byen, og via dem kendte de også mange af de ældre og toneangivende indbyggere, så det bliver et spændende og morsomt billede af Ringkøbing set med børns og unges øjne før verden gik af lave. Lone er for mange år siden flyttet fra byen, mens Karen efter nogle år udenbys vendte tilbage til Ringkøbing, men begge er de levende optaget af deres barndoms by, dens historie og den udvikling.
Bestil gratis billet her: (Muligheden kommer senere)

Tirsdag 12. november 2024:
Jens Olufsen, formand for Ringkøbing Arkiv- og Museumsforening, om foreningens historie og betydning for Ringkøbing Museum.
I foråret blev det tydeligt, at Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv er en del af Ringkøbing Museumsforening. Foreningen skiftede nemlig navn til Ringkøbing Arkiv- og Museumsforening, og Jens Olufsen, formand gennem 30 år, vil fortælle om foreningen og dens betydning for Ringkøbing Museums etablering og virke gennem årene. Foreningen kom nemlig før museet, og den blev oprettet i 1908 med henblik på at etablere et museum i Ringkøbing. Det skete først i 1922, da bygningen på Østerport blev ombygget og åbnet som museum. Her har museet stadig til huse, dog udvidet i 1973 og sidst i 2008 med det tidligere dommerkontor på Kongevejen. Mathias Klokker blev kasserer i den første bestyrelse og var den, der ledede opbygningen af museet og dets samlinger. Han var museumsforstander til sin død i 1941. Herefter var det hans søn Carl, der sammen med først landsretssagfører Jens Dalgaard-Knudsen og siden hans søn Knud ledede museet, indtil Jens Aarup Jensen i 1972 blev ansat som den første museumsfaglige leder. Arkæologien var sammen med formidlingen af Mylius-Erichsen og hans ekspeditioner til Grønland museets specialer. Ringkøbing Museum varetog fra 1975 driften af Strandgården på Husby Klit, og fra begyndelsen af 1980’erne blev museet involveret i undersøgelserne af det engelske linjeskib ”St. George”, der sank ud for Thorsminde julenat 1811, så det var museet, der stod for byggeriet af Strandingsmuseet i Thorsminde, der åbnede i 1992 og blev udvidet i begyndelsen af det nye årtusinde. Ved kommunalreformen i 2007 blev dette museum lagt under Holstebro Museum og Ringkøbing Museum lagt sammen med Skjern-Egvad Museum til Ringkøbing-Skjern Museum, siden Ringkøbing Fjord Museer, men museumsforening har fortsat sit virke.
Bestil gratis billet her: (Muligheden kommer senere)

Erindringscafeerne er arrangeret i samarbejde med Ringkøbing Bibliotek. De holdes i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing, og begynder kl. 14.30. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.

Har du fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum, så tag det med og få en snak med en fra arkivet om det