Erindringscafé

Erindringscafé  2018

Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv og Ringkøbing Bibliotek arrangerer i efteråret tre erindringscafeer i Rådhushallen i Ringkøbing. De begynder kl. 14.30, og der er i pausen kaffe og kage. Alle er velkomne,  og det er gratis er deltage, så kom bare og vær med til et par hyggelige timer.

Har du gamle papirer, fotos, lydoptagelser eller film – både fra Rindum og Ringkøbing, er vi i Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv meget interesserede i, at du tager det med til erindringscafe.
 
 
Onsdag 26. september:
Erik Holm vil fortælle om Ringkjøbing Amtskommuner, der i 1970-2007 var det administrative led mellem kommunerne og staten. Ringkjøbing Amtskommune havde hovedsæde i Ringkøbing, takket være den første amtsborgmester Aage Ebbensgaard, der snød Herning og Holstebro for værdigheden, fordi han havde bygninger på hånden, så der ikke skulle bygges nyt. Det var den gamle loge og orgelfabrikken på St. Blichersvej. Amtkommunen tog sig af de større opgaver, der typisk rakte over flere kommuner, nemlig sygehuse, veje, miljø, særforsorgen og senere også gymnasierne. Erik Holm vil give et indblik i de opgaver, amtskommunen løste, og fortælle om nogle af de personer, han arbejdede sammen med.
 
 
Onsdag 10. oktober:
Både Kirsten Pape og Ulla Klokker er vokset op i en købmandsfamilie. Ullas far, Harry Jespersen, havde butik i Algade, altså midt i byen, mens Kirstens fars forretning lå i udkanten af byen, nemlig på Kongevejen der, hvor Flügger nu har til huse. Tovlduvar – kaldet Duva – Pape og Harry Jespersen var købmænd i en tid, da der var rigtig mange købmandsforretninger i byen, og dengang blev der handlet på en helt anden måde end i dag, da man kan købe alt til husholdningen og mere til i supermarkederne. Ulla Klokker drev en årrække sin fars forretning videre, og Kirsten Pape havde i mange år forretning med dametøj, så de ved om nogen, hvordan forretningslivet i Ringkøbing har udviklet sig.
 
 
Onsdag den 31. oktober:
Marie Gorm Jakobsen kom som 5-årige til Rindum og flyttede med sin familie ind på skolen, hvor hendes var blevet lærer. Det var i 1938, og dengang var der stor forskel på at bo i Ringkøbing og i den landsby, som Rindum var. Skolen lå midt i byen med kirken og brugsen som nærmeste naboer, og det var her Marie Gorm Jakobsen havde sin barndom og ungdom. Hun har skrevet sine erindringer om Rindum før verden gik af lave ned, fordi hun meget gerne vil være med til at bevare dem for eftertiden, og hun er meget interesseret i at give dem videre til alle, der bor i byen i dag, da Rindum og Ringkøbing er smeltet sammen til et stort byområde.