Erindringscafé

Erindringscafe efterår  2021

Arrangementerne foregår i Ringkøbing Rådhushal kl. 14.30

Tirsdag 14. september:
Renovering af kirker ved bygningskonstruktør DTH Knud Fuusgaard:

Knud Fuusgaard blev som nyuddannet ansat hos Kjeldsens Tømmerhandel. Efter 6 år oprettede han egen tegnestue på opfordring af håndværkere, der havde behov for råd og vejledning. Men der var også bud efter ham fra provstiet og stiftet til renovering af kirker, så han blev overtalt til at gå ind i det arbejde og skulle sætte sig ind i brugen af gamle håndværksmetoder og materialer. Efterhånden blev det arbejdsfelt så omfattende, at han måtte vælge alt andet fra, og de sidste mange år havde han et fantastisk samarbejde med menighedsråd, dygtige håndværkere og mange andre tilknyttet arbejdet med kirkerne. Ikke bare kirkebygninger, men også kirkernes inventar som orgler og klokker fik han indsigt i og vil fortælle om. Knud Fuusgaard arbejdede fortrinsvis med kirker i lokalområdet, men fra Thy til Varde og ind til højderyggen har han været involveret i arbejdet med kirker, indtil han i foråret 2020 overdrog sin virksomhed til NB Tegnestuen og gik på pension.
Bestil gratis billet på   Riskbib.dk   eller på tlf. 99 74 26 00

Tirsdag 23.november:
Arkitekternes Ringkøbing ved arkitekt Flemming Bay-Jørgensen.

Arkitekt Ulrik Plesner bliver ofte nævnt som den, der har sat sit største præg på Ringkøbing. Han tegnede dog kun en håndfuld huse i byen, mens arkitekt Flemming Bay-Jørgensen siden slutningen af 1960’erne har været mester for en lang perlerække af mange forskellige store og mindre bygninger i byen. Han vil fortælle om og vise billeder fra sit virke, lige fra han begyndte med tegnestue i Ringkøbing og tiltrak mange kolleger, så der i en årrække var rigtig mange arkitekter i byen. Det var ikke kun lokalt, der var bud efter Flemming Bay-Jørgensen, men over hele verden har hans tegnestue i Ringkøbing været involveret i markante byggerier.
Bestil gratis billet på  Riskbib.dk  eller på tlf. 99 74 26 00

Alle arrangementer holdes i Rådhushallen og begynder kl. 14.30.

Erindringscafeerne er arrangeret i samarbejde med Ringkøbing Bibliotek. De holdes i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing, og begynder kl. 14.30. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.

 Har du fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum, så tag det med og få en snak med en fra arkivet om det