Erindringscafé

Erindringscafe, forår 2022:

Arrangementerne foregår i Ringkøbing Rådhushal kl. 14.30

Tirsdag 11. oktober 2022:
Poul Erik Sig om at være barn og ung i Ringkøbing
Poul Erik Sig er født i 1947 i Ringkøbing, på I. P. Nielsensvej. Hans far var ansat ved jernbanen, så han blev forflyttet til Ulfborg, hvor familien boede, indtil Poul Erik skulle i skole. Så flyttede de tilbage til Ringkøbing og bosatte sig i Grønnegade, så havnen og fjorden blev hans legeplads. Om sommeren fiskede han meget og var med en fisker på fjorden og tømme bundgarn, mens han om vinteren løb på skøjter på fjorden, hvor drengene praktiserede en ikke helt ufarlig sport, nemlig gyngeis. Også området ved Vesterkær var et sted, der blev leget, for om vinteren blev der kælket på bunkers, og om sommeren blev der spillet fodbold på drengenes idrætsplads. Poul Erik hørte til havneungerne, og de sloges med de andre grupperinger af drenge om de bedste territorier til leg. Efter skolegangen på Ringkøbing Skole kom Poul Erik i lære som trykker på A. Rasmussens Bogtrykkeri og blev i de år politisk vakt. Det var ellers sport, de unge var optaget af, og Poul Erik gav da også en hånd med, da Vesterhavs-Hallen blev bygget. Han forlod Ringkøbing, da han efter læretiden i 1967 blev soldat, og nu bor han i Thorsminde.
Bestil gratis billet her: 
Gratis billet

Tirsdag 15. november 2022: 
Svend Dybdahl om RAF og Bilernes By
I Ringkøbing står RAF for Ringkjøbing Automobil Forretning, der lå på Herningvej 46, og Svend Dybdahl vil fortælle om firmaet, der blev den største Opel-forhandler i Vestjylland med afdelinger fra Limfjorden til grænsen med navnet Vest Biler. Det var Vestjysk Automobillager i Varde, der i 1939 ville oprette en filial i Ringkøbing, men Jens Kjeldsen, der var sælger i firmaet, købte den, og sammen med C. A. Foverskov drev han den til 1956, da Carl Jensen overtog forretningen, der fik navneforandring til Ringkjøbing Automobil Forretning. Han udvidede forretningen og efter nogle år tog hans sønner Finn og Svend over. Finn med administration og Svend med salg. Han begyndte i 1967 efter læretiden i reservedele hos Opel i Esbjerg, militærtjeneste og uddannelse i England med firmaets første filial i Ulfborg og kom i 1976 til Ringkøbing, og i 1988 optog han Ejvind Christensen og Flemming Gregersen som kompagnoner nogenlunde samtidig med, at Finn solgte sin part i virksomheden. Svend fortsatte til 2008, da han solgte firmaets forskellige afdelinger, og i Holstebro var det til Thybo Biler, der senere købte afdelingen i Ringkøbing og flyttede den længere ud på Herningvej i den bygning, hvor RAF havde haft karosseriværksted. I 20 år var Svend Dybdahl formand for lokalforeningen af bilforhandlere, og det var i den tid, Ringkøbing blev Bilernes By og folk valfartede til, når alle bilforhandlerne holdt åbent hus om foråret og i september, når de nye modeller blev præsenteret.
Bestil gratis billet her: Gratis billet

Erindringscafeerne er arrangeret i samarbejde med Ringkøbing Bibliotek. De holdes i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing, og begynder kl. 14.30. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.

 Har du fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum, så tag det med og få en snak med en fra arkivet om det