Erindringscafé

Erindringscafe, forår 2022:

Arrangementerne foregår i Ringkøbing Rådhushal kl. 14.30

Tirsdag 18. januar: på grund af corona situationen er arrangementet udsat til efteråret 2022.
Svend Dybdahl om RAF og Bilernes By
I Ringkøbing står RAF for Ringkjøbing Automobil Forretning, der lå på Herningvej 46, og Svend Dybdahl vil fortælle om firmaet, der blev den største Opel-forhandler i Vestjylland med afdelinger fra Limfjorden til grænsen med navnet Vest Biler. Det var Vestjysk Automobillager i Varde, der i 1939 ville oprette en filial i Ringkøbing, men Jens Kjeldsen, der var sælger i firmaet, købte den, og sammen med C. A. Foverskov drev han den til 1956, da Carl Jensen overtog forretningen, der fik navneforandring til Ringkjøbing Automobil Forretning. Han udvidede forretningen og efter nogle år tog hans sønner Finn og Svend over. Finn med administration og Svend med salg. Han begyndte i 1967 efter læretiden i reservedele hos Opel i Esbjerg, militærtjeneste og uddannelse i England med firmaets første filial i Ulfborg og kom i 1976 til Ringkøbing, og i 1988 optog han Ejvind Christensen og Flemming Gregersen som kompagnoner nogenlunde samtidig med, at Finn solgte sin part i virksomheden. Svend fortsatte til 2008, da han solgte firmaets forskellige afdelinger, og i Holstebro var det til Thybo Biler, der senere købte afdelingen i Ringkøbing og flyttede den længere ud på Herningvej i den bygning, hvor RAF havde haft karosseriværksted. I 20 år var Svend Dybdahl formand for lokalforeningen af bilforhandlere, og det var i den tid, Ringkøbing blev Bilernes By og folk valfartede til, når alle bilforhandlerne holdt åbent hus om foråret og i september, når de nye modeller blev præsenteret.
Bestil gratis billet på  Riskbib.dk   eller på tlf. 99 74 26 00 (fra den 11. januar 2022)

Tirsdag 15. marts:
Mogens Rud Hansen og Christina Rud Hansen om Englandsfarerne.
Mogens Rud Hansen var med på det første hold Englandsfarere i 1966. Det var lærere på Ringkøbing Skole, der rejste til London med elever fra 9. årgang, der samlede penge ind til rejsen ved forskelligt arbejde. Turen gik med bus til Calais og færgen til Dover, og i London var der overnatning i telte. I løbet af skoleåret havde eleverne lært om London, kulturen, sproget og møntsystemet, så de var godt rustet til de mange oplevelser i byen, men de fik også før, under og efter et fantastisk fællesskab. Frem til 1995 var Englandsfarerne et fast tilbud, og projektet udviklede sig med papirindsamling, besøgsvenner, arbejde på heden og vekslende arbejdsopgaver, så eleverne på den måde samlede points og dermed penge til turen. Forældrene blev også inddraget, og det mærkede Mogens Rud Hansen, da hans datter Christina var Englandsfarer i 1990-91. Hun vil fortælle om sine oplevelser som Englandsfarer, og han vil berette om, hvordan han blev inddraget som forældre og slutte med, hvad det har betydet for ham at være Englandsfarer. Beretningerne bliver krydret med fotos og film, som Sven Beiter, der var primus motor for Englandsfarne, optog.
Bestil gratis billet på  Riskbib.dk  eller på tlf. 99 74 26 00 (fra den 11. januar 2022)

Erindringscafeerne er arrangeret i samarbejde med Ringkøbing Bibliotek. De holdes i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing, og begynder kl. 14.30. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne. Der bliver serveret kage/te og kaffe i pausen.

 Har du fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum, så tag det med og få en snak med en fra arkivet om det