Erindringscafé

Erindringscafe efterår 2020-forår 2021

Arrangementerne foregår i Ringkøbing Rådhushal kl. 14.30

På grund af corona er der begrænsede pladser, så selv om erindringscafeerne er gratis skal der reserveres billet på riskbib.dk, på telefon 99742600 eller på Ringkøbing Bibliotek.

2021:
Tirsdag 23. februar: AFLYST på grund af COVID-19

Arkitekternes Ringkøbing ved arkitekt Flemming Bay-Jørgensen 
Arkitekt Ulrik Plesner bliver ofte nævnt som den, der har sat sit største præg på Ringkøbing. Han tegnede dog kun en håndfuld huse i byen, mens arkitekt Flemming Bay-Jørgensen siden slutningen af 1960’erne har været mester for en lang perlerække af mange forskellige store og mindre bygninger i byen. Han vil fortælle om og vise billeder fra sit virke, lige fra han begyndte med tegnestue i Ringkøbing og tiltrak mange kolleger, så der i en årrække var rigtig mange arkitekter i byen. Det var ikke kun lokalt, der var bud efter Flemming Bay-Jørgensen, men over hele verden har hans tegnestue i Ringkøbing været involveret i markante byggerier.

Tirsdag 9. marts:  AFLYST – AFLYST
Englandsfarerne ved Birgit Beiter, Inge Simonsen og Hans Valdbjørn Christensen.
Fra 1965 og 30 år frem var Englandsfarerne et begreb i Ringkøbing. Det var 9. årgang på Ringkøbing Skole, der i fritiden påtog sig arbejdsopgaver og derved tjente penge til tur til London. Birgit Beiter og hendes afdøde mand Sven fik ideen til projektet, fordi de syntes, at de unge mennesker skulle se noget andet end Ringkøbing. Papirindsamling og arbejde på heden var alle årene basis for finansieringen af turen suppleret med alle mulige andre opgaver, som eleverne fik krydser for at deltage i, så de afhængig af årets indsats også havde lommepenge. Turen foregik de første år i sommerferien med overnatning i telt på en campingplads, senere i vinterferien på hotel, men så godt som alle årene med skib. I London tog man de oplevelser med, der foregik i byen, og i 1981 var det prinsesse Dianas bryllup. De tre lærere vil fortælle om deres oplevelser med Englandsfarerne, ligesom der bliver vist filmklip fra arbejdsfællesskabet forud og turen til London.

Alle arrangementer holdes i Rådhushallen og begynder kl. 14.30. På grund af corona er der begrænsede pladser, så selv om erindringscafeerne er gratis skal der reserveres billet på riskbib.dk, på telefon 99742600 eller på Ringkøbing Bibliotek. Der bliver heller ikke serveret kaffe og kage, men bydes på vand og lidt sødt.

Erindringscafeerne er arrangeret i samarbejde med Ringkøbing Bibliotek. De holdes i Rådhushallen, Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing, og begynder kl. 14.30. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.

 Har du fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum, så tag det med og få en snak med en fra arkivet om det